Umeå FC åkte på en tung förlust i premiären mot Carlstad United. Nu är man ute efter revansch i hemmapremiären mot nykomlingen Enskede. – För vår del gäller det dock att studsa tillbaka och prestera på en hög nivå igen, säger tränare Robert Bergström.
Det började ju så bra. Efter nio minuter hade Jens Sjöström och Simon Mårtensson gjort varsitt mål och Umeå FC ledde med 2-0 i premiären mot Carlstad United. Men en snabb reducering av hemmalaget lade grunden till en vändning i den andra halvleken och premiären slutade med en tung 3-2-förlust för Umeå FC. Nu har man slickat såren och är laddade för att ta sig an nykomlingen Enskede IK i hemmapremiären.
– Det ska bli inspirerande med hemmapremiär. Det var en tung förlust i Karlstad, men om man bortser från känslorna och hypen kring en seriepremiär så har vi endast en uddamålsförlust på bortaplan och hela säsongen framför oss, men vi kommer att ha mycket nytta av den erfarenheten under säsongen, säger Bergström.
Enskede är som sagt nykomlingar i division 1. Man tog en imponerande seger i premiäromgången mot topptippade BK Forward efter bland annat två mål från Joakim Alriksson. 23-åringen tillhörde Djurgårdens IF som ung och debuterade i allsvenskan redan 2010. Ifjol spelade han för AFC United.
– Enskede IK gjorde en stark match mot BK Forward och vann rättvist. Det är en intressant nykomling som vi har respekt för. För vår del gäller det dock att studsa tillbaka och prestera på en hög nivå igen. Vi kommer att fortsätta utvecklas under hela säsongen och målsättningen för lördag är som alltid att vinna matchen, avslutar Bergström.
Truppen presenteras här på ufc.wpstagecoach.com under fredagskvällen.
Har du inte möjlighet att se matchen på plats så kan du se den på vår playkanal.
Länk hittar du här!
Pris: 89 kr.
Umeå FC – Enskede IK
Lördag 23/4
Matchstart: 16.00
Umeå Energi Arena Sol