Med en vecka kvar till seriepremiären gjorde Umeå FC en stark insats när man besegrade seriekonkurrenten Team TG med hela 4-0.

Med en vecka kvar till seriepremiären mot Carlstad United mötte Umeå FC Team TG i genrepet. Det var hemmalaget Team TG som kom ut med mest energi inledningsvis och skapade också den första målchansen, men Linus Marklunds skott gick tätt utanför.
Men Umeå FC käkade sig så småningom in i tillställningen och när man väl hade tagit greppet så släppte man det aldrig. Efter en halvtimme så kom 1-0 och det var snyggt. En felvänd Leo Englund fick en passning och direktskarvade med klacken till Simon Mårtensson som kyligt placerade in ledningsmålet. Mikael Wikström var sedan ytterst nära att utöka ledningen med ett fint direktskott, men Marek Strzekczyk gjorde en bra räddning. På den efterföljande hörnan fick han dock kapitulera. Leo Englund vann sin nickduell och där Jens Sjöström kastade sig fram och stötte in 2-0. Bara två minuter senare utökade Umeå FC sin ledning till 3-0 efter att Mikael Wikström distinkt tryckt ner bollen i Strzekczyks vänstra hörn.
Ytorna öppnades upp mer i den andra halvleken när TTG försökte trycka på för en reducering men Umeå FC behöll lugnet. Efter en timmes spel skulle återigen duon Englund/Mårtensson såra motståndarförsvaret. Simon fick en bra passning av Isaac Freitas da Silva där han stillastånde chippade fram bollen till Englund som enkelt placerade in 4-0. Firma Mårtensson/Englund har tillsammans gjort hela 27 poäng på nio träningsmatcher. Imponerande!
Inhoppande Måns Sundström var sedan ytterst när att bli målskytt men hans 20-meterskanon prickade insidan stolpen.
Genrepet slutade med en stabil 4-0-seger vilket betyder att Umeå FC segrat i samtliga nio träningsmatcher på försäsongen. Nästa lördag börjar allvaret när man möter Carlstad United borta i seriepremiären.
Robert Bergström efter matchen:
– Jag var inte nöjd med våra inledande 20 minuter. Vi var passiva, gjorde enkla misstag och var inte alls lika påslagna som TG. Efter den inledningen kommer vi in i matchen på ett bra sätt, pressar bättre och får längre anfall. Jag tycker att vi sedan har bra kontroll på matchen och kan styra händelserna på planen, även om vi gör åtta byten.
– Nio segrar på nio matcher är starka papper och det innebär att vi går in i seriespelet med en go’ känsla. I övrigt är det historia och betyder ingenting. Alla börjar på noll och nu är det sikte på en bra träningsvecka och premiär mot Carlstad.
Team TG – Umeå FC 0-4 (0-3)
Målen: 28’ 0-1 Simon Mårtensson (Leo Englund), 42’ 0-2 Jens Sjöström (Leo Englund), 44’ 0-3 Mikael Wikström (Simon Mårtensson), 60’ 0-4 Leo Englund (Simon Mårtensson)
Publik: ca 200
Så spelade Umeå FC:
Philip Vaitsiakhovich (ut 46)
Isaac Freitas, Modou Lamin Sillah (ut 72), Dillan Ismail, Jens Stigedahl (ut 61).
Fredrik Wennebro (ut 46), Jens Sjöström (ut 46), Erik Lundström (ut 61).
Leo Englund, Mikael Wikström (ut 77), Simon Mårtensson (ut 61)
Ersättare: Felix Forsgren (in 46), Felix Adjei (in 46), Måns Sundström (in 46), Oscar Sandström (in 61), Axel Fällman (in 61), Ante Petrovic (in 61), Erik Rönnholm (in 72), Andreas Isgren (in 77).