På lördag spelar Umeå FC försäsongens sista träningsmatch innan division 1 norra drar igång. För motståndet står Team TG.

Veckorna har gått snabbt och nu är det dags för genrep inför seriepremiären mot Carlstad United. För motståndet står Team TG och det blir den andra matchen lagen emellan under den här försäsongen. Första mötet vann Umeå FC med 1-0 efter mål av Fredrik Wennebro.
Med, som sagt, en match kvar av årets försäsong så är tränare Robert Bergström nöjd med sitt lag.
– Det har varit en intensiv försäsong och mycket som ska hinnas med på kort tid. Jag tycker ändå att en hel del bitar har fallit på plats och även om vi behöver fortsatt tid att utveckla spelet så kan vi gå in i seriespelet med en känsla av trygghet och stabilitet oavsett den här matchens utgång.
Genrepet mot Team TG blir Umeå FC nionde träningsmatch och man är hittills obesegrade på försäsongen.
– Vissa matcher har vi genomfört på ett väldigt bra sätt och andra matcher har anfallsspelet hackat, men vi har alltid hittat sätt att vinna matchen. Det är en styrka god som någon, menar Bergström.
Glädjande är att Oscar Sandström och Axel Fällman nu åter är tillgängliga efter sina skador (häl och baksida). Men fortfarande saknas Petter Augustsson (knä) och Radoslaw Erlich (rygg) annars är alla spelare tillgängliga inför lördagens match.
Truppen presenteras här på ufc.wpstagecoach.com under kvällen. Matchstart 9/4 klockan 14.00 på Umeå Energi Arena.