Umeå FC tillbringade två dagar i Örnsköldsvik under helgen och avslutade vistelsen med en 6-0-seger mot division 2-nykomlingen Friska Viljor.

Vid lunch på fredagen åkte a-lagstruppen till Örnsköldsvik som innehöll en träning på fredagseftermiddag och avslutades med en träningsmatch mot Friska Viljor på lördagen. En match som aldrig blev spännande och slutade hela 6-0.
Umeå FC öppnade klart bäst och hade en stolpträff redan efter tre minuter när Mikael Wikström testade utifrån. Några minuter senare skapade Friska Viljor ett jätteläge men Pilip Vaitsiakhovich kom ut bra på förre UFC-spelaren Toby Davis skott och räddade till hörna. Umeå FC:s senaste nyförvärv Felix Adjei spelade från start och efter tio minuter friställde han Simon Mårtensson med en suverän passning och Simon kunde behärskat placera in ledningsmålet. Tio minuter senare skulle Adjei få göra sitt första mål i UFC-tröjan. Wikströms passning var egentligen adresserad Leo Englund men bollen studsade till Adjei som direktsköt in 2-0. Vid Umeå FC:s tredje mål var det Mårtensson som var regissören. Han fick en fin djupledspassning av Ante Petrovic och hittade en fri Fredrik Wennebro i straffområdet som satte 3-0 på ett direktskott.
Umeå FC fortsatte sin press i den andra halvleken och Fredrik Wennebro blev tvåmålsskytt när han, återigen, blev serverad av Mårtensson. Med kvarten kvar blev också Simon tvåmålsskytt. Leo tog emot ett inlägg från Andreas Isgren och spelade en fristående Mårtensson som enkelt kunde bredsida in 5-0. Efter en stolpträff och flera ”nästan-lägen” så blev även Leo Englund målskytt. Nyinbytte Jens Sjöström frispelade Mårtensson som hittade Leo på bortre stolpen som slängde sig och satte slutresultatet 6-0.
Nästa helg är det genrep inför seriepremiären mot Team TG.
Robert Bergström efter matchen:
– Jag är ganska nöjd över insatsen och tycker att vi spelade en bra anfallsfotboll. Vi har framförallt många spelare som fyller på rättvänd och hotar från mittfältet. Positionerna i vårt anfallsspel kan dock bli ännu tydligare vid speluppbyggnad och vi har lägen för att göra lite fler mål.
– Nu har vi två veckor kvar till premiären. Bortsett från Petter (Augustsson) och Radek (Erlich) som är långtidsskadade bör vi ha alla igång till veckan. Det är bra konkurrens om platserna, precis som det ska vara.
Friska Viljor FC – Umeå FC 0-6 (0-3)
Målen: 10’ 0-1 Simon Mårtensson (Felix Adjei), 20’ 0-2 Felix Adjei (Mikael Wikström), 36’ 0-3 Fredrik Wennebro (Simon Mårtensson), 67’ 0-4 Fredrik Wennebro (Simon Mårtensson), 77’ 0-5 Simon Mårtensson (Leo Englund), 90’ 0-6 Leo Englund (Simon Mårtensson)
Varningar: Friska Viljor; – Umeå FC; Felix Adjei
Publik: ca 150
Så spelade Umeå FC:
Pilip Vaitsiakhovich
Isaac Freitas da Silva, Modou Lamin Sillah, Dillan Ismail (ut 46), Ante Petrovic (ut 46)
Fredrik Wennebro, Måns Sundström (ut 46, in 51, ut 80), Mikael Wikström (ut 51), Felix Adjei (ut 60)
Simon Mårtensson, Leo Englund
Ersättare: Felix Marklund, Eric Rönnholm (in 46), Andreas Isgren (in 60), Jens Sjöström (in 80), Erik Lundström (in 46), Axel Fällman