Ghananen Felix Adjei blir Umeå FC:s sista värvning innan transferfönstret stänger natten till fredagen. Kontraktet är skrivet på ett år.
Felix kom till Umeå redan på torsdagen förra veckan för att träna och spela med Umeå FC. Han spelade 90 minuter i vinstmatchen mot IFK Luleå och efter det kom man överens om ett ettårskontrakt.
– Jag är väldigt glad över att jag fick stanna och visa vad jag går för. Alla lagkamrater har tagit hand om mig väldigt väl sedan jag kom hit, säger Adjei.
Felix började sin karriär i Red Bull Ghanas akademi för att sedan som 19-åring flytta från hemlandet till Österrike och Red Bull Salzburgs organisation där han först tillhörde Red Bull Juniors och sedan tog klivet till Red Bull Salzburgs b-lag.
Efter sex år i Österrike och Salzburg flyttar han nu norrut till kallare breddgrader men han är han imponerad över Umeå som stad.
– Den är inte lika stor som jag är van vid, men den är mysig och det är nära till allt. Jag kommer att trivas här, menar Felix.
Vad är kan Umeåpubliken förvänta sig av dig?
– Det är en svår fråga men jag skulle säga att snabbheten och tekniken är mina bästa egenskaper. Seden har jag en bra vänsterfot, säger Felix och tillägger:
–  Jag hoppas på att lyfta Umeå FC som lag.
En fotbollskarriär kan vara mycket oförutsägbar och den kan ta olika riktningar så som i Felix Adjeis fall. Från Ghana, via Salzburg till Umeå. Men målet för den 25-årige ghananen består.
– Jag vill bli så bra som bara möjligt. Vinna troféer, spela i de högsta ligorna, i Champions League och VM. Det siktar jag på, avslutar Felix Adjei.

 

Felix Adjei kommer att spela i tröjnummer 2.