Första mötet lagen emellan den här försäsongen slutade med en uddamålsvinst för Umeå FC. Så även idag. Slutresultatet skrevs till 2-1 efter att Fredrik Wennebro avgjort sent.
På ett soligt Umeå Energi Arena möttes Umeå FC och IFK Luleå för andra gången den här försäsongen. Likt matchen i Luleå så spräckte Umeå FC nollan tidigt. Redan efter fem minuter friställde Leo Englund Simon Mårtensson som kyligt placerade in bollen vid Vladimir Sudars högra stolpe. Spelmässigt så inledde Umeå FC övertygande och satte stor press på gästerna dock utan utdelning. Efter en halvtimme kvitterade Luleå. Efter slarv på mitten snappade Luleå upp bollen och Dillan Ismail kom sent in i situationen och fällde motståndaren i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Där gjorde inte IFK:s nyförvärv Joel Rajalakso något misstag.
Det blev en andra halvlek med mycket ställningskrig och det var inte speciellt mycket som skapades i chansväg. När det dock återstod tio minuter skulle avgörandet komma till hemmalagets fördel. Fredrik Wennebro bröt in från kanten och hans skott touchade en Luleå-försvarare och ställde en chanslös Sudar.
Robert Bergström efter matchen:
– Vi har bra perioder och lite sämre perioder under matchen, men håller ändå ihop försvarsspelet på ett bra sätt. Det finns saker att utveckla och förbättra då det gäller vårt anfallsspel. Idag blev vi lite för statiska i våra utgångspositioner och lyckades inte bygga vidare på vårt fina anfallsspel från Piteå-matchen.
– Positivt att vi lyckas komma tillbaka spelmässigt och avsluta matchen på ett bra sätt och även avgöra matchen. Sett till hur målchanserna fördelades tycker jag att det var ett rättvist resultat. Wennebro har ju vid flera tillfällen under försäsongen bevisat att det kan löna sig att skjuta.
Det var Umeå FC:s sjätte raka seger av sex möjliga på försäsongen. Nu väntar division 2-nykomlingen Friska Viljor på lördag, en match som spelas i Örnsköldsvik.
Umeå FC – IFK Luleå 2-1 (1-1)
Målen: 5’ 1-0 Simon Mårtensson (Leo Englund), 29’ 1-1 Joel Rajalakso (straff), 79’ 2-1 Fredrik Wennebro (Leo Englund)
Varningar: Umeå FC; – IFK Luleå; –
Så spelade Umeå FC:
Pilip Vaitsiakhovich
Isaac Freitas da Silva (ut 60), Modou Lamin Sillah, Dillan Ismail, Jens Stigedahl (ut 70)
Fredrik Wennebro, Måns Sundström (ut 80), Erik Lundström, Felix Adjei
Simon Mårtensson, Leo Englund (ut 80)
Ersättare: Felix Marklund, Ante Petrovic (in 60), Jens Sjöström, Andreas Isgren (in 70), Carl Björk (in 80), Anton Eriksson (in 80)