På påskens sista dag kommer IFK Luleå till Umeå.
Inom loppet av en vecka har Umeå FC hunnit spela två träningsmatcher. Förra helgen vann man mot Piteå med uddamålet där Simon Mårtensson avslutade ett klassanfall och chippade in matchens enda mål. På träningstiden i tisdags mötte man IFK Umeå på ett snöigt och blåsigt Umeå Energi Arena. Matchen vanns med 4-1 efter ett hattrick av Mårtensson.
Nu väntar som sagt IFK Luleå för andra gången den här försäsongen. I den första matchen avgick Umeå FC med segern efter ett tidigt mål av Leo Englund.
– Vi kommer att fortsätta jobba med grunderna i vårt spel och det känns som att vi tar steg hela tiden. Förra helgen mot Piteå så skapade vi mycket målchanser och spelade ett anfallsspel med en bra variation och rörlighet. De kommande veckorna hoppas jag att slutprodukten blir bättre och att vi är lite skarpare i sista-passningen och avslutningssituationerna, säger Bergström.
Efter försäljningarna av bland annat Ryan Gilligan och Jalid Kerkich letar Umeå FC efter nyförvärv. Mot Luleå kommer man att testa ghananen Felix Adjei.
– Felix kommer från Red Bull Salzburgs organisation. Han är 25 år och kan spela på flera positioner och har en fin vänsterfot. Han har bara gjort två träningar med oss så det ska bli intressant att se honom i skarpt läge.
Uttagna spelare:
Felix Marklund
Pilip Vaitsiakhovich
Felix Adjei
Ante Petrovic
Dillan Ismail
Modou Lamin Sillah
Isaac Freitas da Silva
Erik Lundström
Simon Mårtensson
Leo Englund
Fredrik Wennebro
Jens Stigedahl
Andreas Isgren
Måns Sundström
Jens Sjöström
Carl Björk (UFC Akademi)
Anton Eriksson (UFC Akademi)
Eric Rönnholm spelar match med samarbetsförening IFK Umeå och Felix Forsgren med Täfteå IK. Oscar Sandström (häl), Mikael Wikström (ljumske) och Axel Fällman (lår) kommer att trappa upp träningen inom kort och vara igång i träning i slutet av veckan. Radek Erlich (rygg) och Petter Augustsson (knä) går sakta men säkert framåt i sin rehab.
Matchstart 14.00 på Umeå Energi Arena. Fri entré.
Startelvan presenteras en timme innan avspark.