Försvararen Eric Rönnholm, 20, har tränat med Umeå FC sedan försäsongen drog igång. Nu är han och klubben överens om ett ettårskontrakt.
Ifjol gjorde han en imponerande säsong i division 3-laget IFK Umeå. Nu tar han nästa steg i sin karriär då han har skrivit på för Umeå FC.
– Det är en bra chans för mig att utvecklas och det kändes som rätt steg för mig, säger Rönnholm.
Robertsforssonen startade sin fotbollskarriär i byns stolthet RIK. Där tog han redan som 16-åring plats i a-laget och har spelet både division 2 och 3 med moderklubben.
– Jag gjorde min sista säsong där 2014 och tyvärr åkte vi ut ”trean” då, berättar Eric och fortsätter:
– När jag flyttade till Umeå så skrev jag på för IFK Umeå där jag tycker att min utveckling verkligen tog fart och jag är riktigt nöjd med fotbollsåret 2015.
Han beskriver sig själv som en spelande mittback där passningsspelet är hans främsta egenskap. Men också en spelare som gillar ansvar och utmaningar.
– Jag vill så klart utmana mig själv och se hur bra jag kan bli och därför är den personliga målsättning att få speltid i år.
Han har gjort flera framträdanden under försäsongen och Umeå FC:s försvarsspel har imponerat där laget endast har släppt in två mål på sex träningsmatcher.
– Vi har spelet väldigt bra framåt och bakåt och vi har en härlig känsla i gruppen, avslutar Eric Rönnholm.
Eric Rönnholm kommer att spela med tröjnummer 22.