Under onsdagen blev det klart. Efter några dagars provspel har Umeå FC skrivit ett ettårsavtal med den 20-årige vänsterbacken Ante Petrovic.
Han gjorde sitt första framträdande när Umeå FC vann med 1-0 mot seriekonkurrenten Piteå. Nu står det klart att bosniern Ante Petrovic blir kvar i Umeå FC. Kontraktet är skrivet på ett år.
– Jag är väldigt glad att jag fick stanna här och nu kommer jag att göra allt för att hjälpa klubben att bli bättre, säger Petrovic
Han kommer närmast från spel i tyska VFR Mannheim och har även 6 ungdomslandskamper för Bosnien/Hercegovina på sitt CV. Han har som sagt varit på provspel i ett antal dagar och är imponerad över staden och klubben.
– Jag gillar allt av det jag har sett hittills. Det är lite för kallt för min smak men jag får vänja mig.
– Alla har varit väldigt omtänksam sedan jag kom till Umeå och jag är väldigt imponerad av spelarna och kvalitén vi har på träningarna.
Ante kommer från en liten stad som heter Ram där han också startade sin fotbollskarriär. Sedan tillbringade an fyra år i NK Siroki Brijeg för att tillslut hamna i tyska VFR Mannheim. Han vill ogärna prata om sina styrkor som fotbollsspelare utan vill visa det på planen.
– Mitt mål är alltid att utvecklas och ta nästa steg. Jag vill bli professionell fotbollsspelare och för att bli det är det hårt jobb som gäller.
– Som sagt är jag väldigt glad över att vara här och jag vill tacka min familj och mina vänner som stöttat mig på vägen, avslutar Umeå FC:s senaste tillskott Ante Petrovic.
Ante Petrovic kommer att spela i tröjnummer 3.