Umeå FC avhöll på tisdagskvällen sitt årsmöte för föreningens 28:e verksamhetsår 2015. – Det glädjande med fjolåret var att vi kunde vända den ekonomiska trenden och visa ett plusresultat om än marginellt, sa ordföranden Håkan Bäckström som omvaldes till sitt tredje ordförandeår.

Efter två ekonomiskt jobbiga år 2013 och 2014 kunde Umeå FC balansera ekonomin under fjolåret 2015 med ett överskott på 23.000.
– Vilket som vanligt är oerhört viktigt, men här har vi ytterligare en resa att göra i och med att vi dras med ett underskott i balansräkningen, sa Håkan Bäckström.
Ny i styrelsen blev David Persson som tidigare bland annat varit verksam i Umedalens IF.
I styrelsen sitter sedan tidigare och fortsättningsvis även
Ulf Grabbe, Håkan Gustafsson, Christer Nederstedt, Anders Svensson och Elin Wiklund.
Från 2015 kunde konstateras att representationslaget slutade på en femteplats i division 1 norra, också det en förbättring jämfört med föregående säsonger.
På ungdomssidan kunde en glädjande deltagarökning noteras i klubbens akademiverksamhet som arrangeras kontinuerligt under vintern och under två sommarveckor. Detta för barn och ungdomar med ordinarie hemvist i andra klubbar.
– Här var det jätteroligt att vi 2015 kom igång med en tredagarsakademi i Lycksele i positivt samarbete med ortens klubbar Betsele IF och Lycksele IF, något vi fortsätter med i år, sa Bäckström.
Att Umeå FC under det senaste året vuxit i den ideella organisationen genom tillskapandet av ett antal nya arbetsgrupper konstaterades också som ett plus i verksamheten.
– Alla dessa funktionärer är oerhört värdefulla och viktiga för oss, menade Bäckström.
På årsmötet uppmärksammades också tre riktiga trotjänare för fantastiska 25 års ideell tjänstgöring i klubben.
Trion Arne Andersson, Gottner Holmberg och Östen Rundqvist är alltjämt engagerade i klubbens arbete.
Inför detta nya verksamhetsår har klubben lyft över ungdomstruppen till en nystartad klubb, Umeå FC Akademi.
De yngre spelarna i Umeå FC Akademi kommer kommande säsong att spela i division 4 södra Västerbotten – där man övertagit Sandåkerns SK:s plats – och i U17 Norra Norrland.
Umeå FC Akademi avhöll också sitt ordinarie årsmöte denna kväll där Gunnar Eriksson valdes till ny ordförande i den färska klubben.