Umeå FC tog sin femte seger på försäsongen när man besegrade Piteå IF borta med 1-0. Matchvinnare blev Simon Mårtensson.

Umeå FC kom till spel med två nya ansikten i startelvan. Målvakten Pilip Vaitsiakhovich, som blev klar i veckan, och provspelande vänsterbacken Ante Petrovic. Det tog bara sex minuter innan Umeå FC var ytterst nära att ta ledningen. Simon Mårtensson hittade Mikael Wikström centralt i straffområdet men Wikströms skott satt klockrent i stolpen. Åtta minuter senare var det Piteås tur att pricka stolpen. Ett långt inlägg från James Burgin letade sig hela vägen över Vaitsiakhovich och prickade kryssribban. Annars var det Umeå FC som styrde och ställde. Man hittade så när igenom några gånger men det saknades riktigt skärpa i de avgörande situationerna.
Det tog dock bara fem minuter in i den andra halvleken innan man skulle ta ledningen. Axel Fällman kombinerade med Erik Lundström innan han hittade Wikström som snyggt stack in bollen till Mårtensson som lurade ner Piteå-målvakten innan han chippade in ledningsmålet. Det var nära att Simon blev tvåmålskytt bara några minuter senare. Efter en snabb omställning hittade Erik en fri Mårtensson men avslutet var inge vidare och smet utanför. Piteå höjde sig marginellt spelmässigt i den andra halvleken men kunde inte hota Umeå FC idag.
I och med dagens 1-0-seger är Umeå FC obesegrade efter fem försäsongsmatcher.
Robert Bergström efter matchen:
– Vi gör en bra prestation. Vi är välorganiserade i vårt försvarsspel och hittar ofta rättvända spelare med ett kontrollerat passningsspel i vårt anfallsspel. Slutprodukten och effektiviteten hade kunnat vara bättre då vi skapar tillräckligt med målchanser för att göra fler mål. Det var många spelare som utmärkte sig positivt och känslan är att vi är svårspelade för tillfället och blir ständigt bättre.
Piteå IF – Umeå FC 0-1 (0-0)
Målen: 50’ 0-1 Simon Mårtensson (Mikael Wikström)
Varningar: Piteå IF; – Umeå FC; –
Publik: ca 150
Så spelade Umeå FC:
Pilip Vaitsiakhovich
Jens Stigedahl, Modou Lamin Sillah (ut 82), Dillan Ismail (ut 85), Ante Petrovic
Axel Fällman, Erik Lundström (ut 74), Jens Sjöström (ut 46), Fredrik Wennebro
Simon Mårtensson (ut 87), Mikael Wikström
Ersättare: Felix Forsgren, Eric Rönnholm (in 82), Andreas Isgren (in 74), Måns Sundström (in 46), Anton Eriksson (in 85), Mubiru Yahaya (in 87)