Med cirka en månad kvar till seriepremiären åker Umeå FC norrut för möte med Piteå IF.

Förra helgen spelade Umeå FC årets första derby mot TTG. Trots det råa vädret hade uppemot 600 personer sökt sig till Umeå Energi Arena Sol. De fick se ett Umeå FC som dominerade den första halvleken och tog rättvist ledningen i den 23:e minuten efter ett snyggt skott av Fredrik Wennebro som letade sig över Marek Strelzyk i TTG-målet. I den andra halvleken bytte matchen karaktär och då var det TTG som tog över taktpinnen och bollinnehavet men man kom inte till några riktigt heta målchanser. Slutresultatet skrevs till 1-0.
– Med fyra spelade matcher och endast ett insläppt mål och det faktum att vi släpper till väldigt få målchanser så är jag nöjd över det sätt vi försvarat oss på inledningsvis.
– Organisationen börjar falla på plats. Vi har börjat skapa ett bättre beteende i återerövringsspelet och känslan är att vi är svåra att handskas med. Detta tycker jag också att andra halvlek mot TG bevisade då vi verkligen inte kommer upp i nivå spelmässigt och är besvikna över vårt anfallsspel, men ändå inte släpper till några målchanser, säger Robert Bergström.
På lördag väntar seriekonkurrenten Piteå IF borta på LF Arena. Fjolårets matcher mellan lagen blev jämna tillställningar då matchen på Umeå Energi Arena slutade 1-1 men där Umeå FC plockade hem segern på bortaplan med 2-1. I Piteå spelar den förre detta Umeå FC-spelaren Ibrahim Kallay som inför i år tog steget över från IFK Luleå.
– Mot Piteå får vi återigen ett bra test på vad som kan förbättras och vad som kan utvecklas. De är skickliga i offensiven och har flera individuellt skickliga spelare, menar Bergström.
I veckan gjorde Umeå FC klart med målvakten Pilip Vaitsiakhovich från AFC United och man kommer även att testa en vänsterback från Bosnien, Ante Petrovic.
– Pilip kommer att göra debut och dessutom kommer jag att spela Ante Petrovic, en vänsterback på provspel från Tyskland, berättar Bergström.
Saknas gör Petter Augustsson (knä) och Radoslaw Erlich (rygg).
Truppen presenteras här på ufc.wpstagecoach.com ikväll efter dagens träning.