Då var det dags för årets första derby. På rena La Liga-tiden klockan 12.00 tar Umeå FC emot Team TG hemma på Umeå Energi Arena.

Förra helgen mötte Umeå FC både IFK Luleå och Bodens BK och man avgick med segern i båda matcherna. Det blev en 1-0 vinst mot Luleå efter ett tidigt mål av Leo Englund och mot Boden på söndagen så vann man med 3-1 efter mål av två debutanter i Emil Johansson och Mubiru Yahaya. Dessutom så skruvade Oscar Sandström snyggt in en frispark. Det var två matcher med två olkia fokusområden och tränare Robert Bergström var nöjd med prestationerna.
– Mot Luleå fokuserade vi främst på vårt försvarasspel och det såg lovande ut. Vi släppte till väldigt få målchanser dessutom jobbade vi mycket med snabb återerövring och även där fanns det många bitar som såg lovande ut men vi har mycket kvar att jobba med.
– I matchen mot Boden blev det mer anfallsinriktad fotboll och det var kul att se våra ungdomar. Vi hittade mycket kreativa lösningar på mitten vilket var roligt att se.
– Summa summarum så var det en bra start och en bra grund att jobba från.

Helgens motståndare TTG spelade även dom match förra helgen. Det blev förlust mot Boden med 2-1 efter att förre Umeå FC-spelaren Daniel Larsson reducerat sent för TTG. TTG är annars nykomling i årets division 1 norra efter att man vann division 2 norrland ifjol och det blir första mötet mellan Umeå FC och TTG någonsin.
– Jag ska inte säga att jag har jättebra koll på dom. Jag har en hum hur de vill spela försvars och-anfallspel. Men vi fokuserar på det vi ska göra, att nästa bit ska falla på plats i våra förberedelser till seriestart. Imorgon blir det mest fokus på hur vårt mittfält ska agera och vi kommer att rulla på spelare så laget kommer se lite annorlunda ut än vad det gjorde mot Luleå. Vi vill se en del spelare i olika roller. Så vi lägger mycket fokus på oss själva och mindre på TTG, säger Bergström.

Saknas till matchen matchen mot TTG gör Radoslaw Erlich (rygg). Sedan finns det lite frågetecken kring Jens Sjöström och Isaac Freitas da Silva. Deras vara eller icke vara bestäms efter dagens träning.

Lördag 12/3
Umeå FC – Team TG
Matchstart 12.00
Umeå Energi Arena
Fri entré och fikaförsäljning
Truppen presenteras under fredagen här på ufc.wpstagecoach.com och på twitter (umeafc)
Ni följer givetvis matchen på plats på Umeå Energi Arena Sol. Är ni inte i stan så är det våran twitter (umeafc) som gäller.