Det hade bara gått två minuter innan Leo Englund spräckte nollan. Det blev också matchens enda mål när Umeå FC besegrade seriekonkurrenten IFK Luleå.

Frånsett Norrköpingsresan så hade laget endast tränat på fullstor plan två gånger innan dagens match mot seriekonkurrenten IFK Luleå.
Men det började på bästa sätt. Efter ett snabbt inkast från Isaac Freitas da Silva till Erik Lundström öppnade upp vad som skulle bli ledningsmålet för Umeå FC. Mårtensson slog till på ett tillslag och tvingade Vladimir Sudar till en jätteräddning men på Leo Englunds retur var han chanslös då bollen, i en lös båge, passerade mållinjen.
Annars var det Luleå som stod för det kreativa och Umeå FC fick ligga i försvarsläge inledningsvis. Men vi fick se ett aggressivt försvarsspel från anfallarna Mårtensson/Englund längst fram enda ner till backlinjen vilket tillslut gjorde att Umeå FC kom in rent spelmässigt också. Bortalaget skapade ett antal ”nästan-lägen” men spetsen saknades i de avgörande lägena. Däremot så skulle Mårtensson gjort 2-0 efter 36 minuter. Leo Englund hann före en utrusande Vladimir Sudar och spelade Simon som sköt i burgaveln.
Luleå inledde den andra halvleken på samma sätt som den första och Umeå FC hade svårt att skapa ett bollinnehav. Dock så hade Luleå problem att skapa nånting främst tack vare en väldigt stabil och följsam backlinje i Umeå FC.
Den andra halvleken blev en rätt avslagen historia där båda lagen gjorde många byten. Den enda gången det blev lite puls var när Vladimir Sudar flyttade upp på Luleås två sista hörnor i slutminuten. Men Umeå FC lyckades freda sitt revir och plockade i och med dagens seger hem sin andra vinst denna försäsong.
Robert Bergström efter matchen:
– Överlag så är det en klart godkänd insats, sett till förutsättningarna. Vi har bra perioder och perioder med lite för mycket bolltapp, men utan att vi för den skull släpper till farliga målchanser. IFK Luleå är ett passningsskickligt lag och vi får bli testad i olika situationer. Glädjande med en hållen nolla igen och det sätt vi försvarar oss på. Vi har bitvis ett aggressivt press-spel som jag vill fortsätta utveckla.
– Simon och Leo gör ett stort jobb för oss längst fram och det är viktigt med den ödmjuka inställningen som alla spelarna visade, att verkligen göra jobbet.
Imorgon väntar Bodens BK hemma på Umeå Energi Arena. Matchstart klockan 14.00. Truppen presenteras senare ikväll.
IFK Luleå – Umeå FC 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 (2) Leo Englund (Simon Mårtensson)
Varningar: IFK Luleå; Jesper Medén Umeå FC; –
Publik: 67 st
Så spelade Umeå FC (4-4-2):
Felix Forsgren
Isaac Freitas da Silva, Modou Lamin Sillah (ut 76), Dillan Ismail, Jalid Kerkich
Fredrik Wennebro (ut 76), Erik Lundström (ut 60), Jens Sjöström (ut 60), Axel Fällman (ut 60)
Simon Mårtensson, Leo Englund (ut 76)
Ersättare: Felix Marklund, Eric Rönnholm (in 76), Andreas Isgren (in 60), Måns Sundström (in 60), Oscar Sandström (in 60), Carl Björk (in 76), Anton Eriksson (in 76)