En fullspäckat fotbollshelg väntar för Umeå FC. På lördag väntar IFK Luleå och på söndag möter man Bodens BK.

I helgen väntar två matcher för Umeå FC:s del. På lördag åker man norrut och spelar mot seriekonkurrenten IFK Luleå i Arcushallen för att sedan ta emot division 2-laget Bodens BK hemma på Umeå Energi Arena. Det blir Umeå FC:s andra och tredje träningsmatch denna försäsong då man inledde densamma mot IF Sylvia under träningslägret nere i Norrköping. Tränare Robert Bergström ser fram emot att försäsongen drar igång på ”riktigt”.
– Det ska bli roligt och viktigt för oss att starta med kontinuerliga träningsmatcher varje helg. Det är mycket som ska sätta sig och jag hoppas och tror att vi får bli synade ordentligt mot IFK. De ligger lite längre fram i sina förberedelser. Dels med träning på fullstor plan under hela vintern, men också med ett grundspel som man tar med sig in i denna säsong.
Dagarna och veckorna går snabbt och det är endast ett fåtal veckor innan allvaret drar igång och som ny på tränarposten är det dags för Bergström att implementera sina idéer in action.
– För vår del handlar det just nu om att sätta ett försvarsspel och det är också ambitionen att, främst mot Luleå, fokusera på, berättar Bergström.
Saknas i helgen gör Radoslaw Erlich som har haft problem med ryggen men som förhoppningsvis är tillbaka i träning nästa vecka. Mikael Wikström har problem med en vrist och Jens Stigedahl är sängliggande. Petter Augustsson rehabtränar sitt knä och finns inte heller tillgänglig för spel i helgen. Därför väljer man att ge två spelare från Akademilaget chansen.
– Från Akademilaget plockar vi in Anton Eriksson och Carl Björk. Två unga och lovande 00:or som blir intressanta att följa nu och i framtiden.
Lördag 5/3
IFK Luleå – Umeå FC
Matchstart 14.00
Truppen presenteras senare ikväll här på ufc.wpstagecoach.com och på twitter, umeafc.
Ni följer matchen via våran twitter (umeafc).
Söndag 6/3
Umeå FC – Bodens BK
Matchstart 14.00
Umeå Energi Arena Sol
Truppen presenteras under lördagen här på ufc.wpstagecoach.com och på twitter (umeafc).
Ni följer givetvis matchen på plats på Umeå Energi Arena Sol. Är ni inte i stan så är det våran twitter (umeafc) som gäller.