Efter två dagar i Guldstaden Norrköping är det nu äntligen dags för säsongens första match när Umeå FC tar sig an IF Sylvia på Nya Parken.

Umeå FC är nu inne på sin tredje dag av träningslägret i Norrköping. Igår hade man två träningar ute på Nya Parken, ett morgonpass och ett eftermiddagspass.
– Det var en givande dag. Två träningar på fina Parken med bra väder. Vi har trivts väldigt bra på fullstor plan.
– Vi har haft tre träningar och gått igenom försvarsspel, anfallsspel och omställningar. Det har varit mycket taktiska inslag utifrån hur vi vill spela, säger tränare Robert Bergström.
Igår kväll hade man även ett teoripass där man gick igenom de taktiska bitarna.
– Vi gick igenom vårt spelsystem. Det blir mycket information att ta in för spelarna, men de var frågvisa och vi hade bra diskussioner.
Idag, klockan 14.30 närmare bestämt, väntar IF Sylvia i Umeå FC:s första match under 2016. Det blir även Robert Bergströms första match som huvudtränare i klubben.
Dock störs laget av sjukdomar och lite skadekänningar.
– Så är det och alla som är tillgängliga kommer att få speltid.
Ingen av de två provspelarna Pedram Tahmi-Masoleh eller Pilip Vaitsiakhovic kommer att vara med i dagens match, vilket var uppgjort redan från början.
Vad kommer ni att fokusera på i den matchen?
– Förhoppningsvis att få se lite mönster i hur vi vill spela. Det är första matchen och vi har endast två dagar på stor plan i bagaget, men det blir roligt att komma igång. Ser det som ett viktigt träningstillfälle, avslutar Bergström.
Truppen till matchen mot Sylvia (startelvan presenteras en timme innan avspark):
Felix Marklund
Felix Forsgren
Jalid Kerkich
Dillan Ismail
Axel Fällman
Simon Mårtensson
Leo Englund
Fredrik Wennebro
Modou Lamin Sillah
Mikael Wikström
Jens Stigedahl
Oscar Sandström
Måns Sundström
Eric Rönnholm
Andreas Isgren
Anton Eriksson
Victor Björk
Saknas: Petter Augustsson, Isaac Freitas da Silva, Christoffer Milde, Erik Lundström, Jens Sjöström, Radoslaw Erlich och Pontus Bergström

 

Följ matchen via Umeå FC:s officiella twitterkonto @umeafc!