Umeå FC gick segrande ur sin första match för säsongen när man besegrade Sylvia med siffrorna 3-0.

Solen sken över Nya Parken när Umeå FC premiärspelade mot division 2-laget IF Sylvia. Umeå FC startade med de två nyförvärven Felix Marklund och Leo Englund och Marklund fick bekänna färg direkt i inledningen. Sylvia fick straff redan efter fyra minuter men Marklund var på hugget och gjorde en fin räddning nere vid sin vänstra stolpe.
Bara sex minuter senare presenterade sig Leo Englund. Efter en fin snett-inåt-bakåt-passning av Mikael Wikström så tog Englund emot bollen, vände upp och placerade bollen fint i det högra hörnet. Anfallstrion med Mårtensson, Englund och Wikström skapade stora problem för Sylvias försvar och borde gjort något mer mål under den första halvleken. Men med tre minuter kvar av den första halvleken skulle också Mårtensson bli målskytt. Wennebro hittade Englund med en fin djupledsboll och Leo i sin tur kunde enkelt spela i sidled till Simon som bredsidade in 2-0.
Sylvia kom ut starkt i den andra halvleken och skapade två jättechanser inom loppet av fem minuter men Felix Forsgren, som bytte av Marklund i paus, kom ut stort och räddade båda. Den andra halvleken blev tempofattigare än den första där det var mer kamp än skönspel. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge som man brukar säga, för 3-0-målet var taget direkt från skolboken. Oscar Sandström slog en perfekt crossboll till Jalid Kerkich som på en touch gjorde sin försvarare och prickade Englunds panna med ett precist inlägg, 3-0 vilket också blev slutresultatet.
Tränare Robert Bergström var nöjd med prestationen:
– Överlag så tycker jag att det är bra. Vi håller nollan, vinner matchen och gör en bra prestation med tanke på förutsättningarna. Vi har tränat tre gånger på fullstor plan och spelarna har fått mycket med information som de ska ta in.
– Efter en trevande inledning första 20 minuterna då vi är passiva så kommer vi igång. Men överlag så gör vi en ok prestation, som sagt, vi håller nollan, våra forwards gör mål, vi får inga skador. En bra start på säsongen helt enkelt.
IF Sylvia – Umeå FC 0-3 (0-2)
10´0-1 Leo Englund (Mikael Wikström)
42´0-2 Simon Mårtensson (Leo Englund)
88´0-3 Leo Englund (Jalid Kerkich)
Varningar Umeå FC: Mikael Wikström och Fredrik Wennebro
Så startade Umeå FC:
Felix Marklund (ut 46) – Eric Rönnholm (ut 46), Modou Lamin Sillah, Dillan Ismail, Jens Stigedahl (ut 75)-Måns Sundström  -Oscar Sandström (ut 45), Fredrik Wennebro (ut 45) – Mikael Wikström (ut 72)-  Simon Mårtensson (ut 75), Leo Englund
Ersättare: Felix Forsgren (in 45), Jalid Kerkich (in 45), Andreas Isgren (in 45), Axel Fällman (in 45), Anton Eriksson (in 75), Victor Björk (in 75)