På torsdagen inledde Umeå FC sitt fyra dagar långa träningsläger.

Truppen samlades klockan 9 på Umeå Airport för flyg ner mot Stockholm. Väl på plats så tog man minibussarna och bilade ner mot vad som kommer vara deras hem i fyra dagar, Norrköping. Med ett tight tidsschema så blev första destination Nya Parken så första träningen drog igång 14.30. Det blev ett lugnare träningspass med ett possession-spel och ett större spel, dels för att få ut resan ur kroppen och få känslan av de stora ytorna.
Efter det 1,5 timmar långa träningspasset begärde man sig mot Scandic Nord för mat och senare på kvällen ett teoripass där målsättningen inför säsongen diskuterades.
Med på resan finns det ett antal nya namn. Givetvis då de båda nyförvärven Leo Englund och Felix Marklund men även fyra testspelare: Pedram Tahmi-Masoleh (yttermittfältare), Pilip Vaitsiakhovic (AFC United, målvakt), Andreas Isgren (GUIF, mittfältare) och Eric Rönnholm (IFK Umeå, försvarare).
Med på resan är också Victor Björk och Anton Eriksson från Umeå FC Akademi.
Fredagens schema ser ut som följer:
10.00-11.30 Träning
12.45-14.00 Teori
14.30-16.00 Träning