Vänsterbacken Jens Stigedahl, 19, och Umeå FC är överens om en kontraktsförlängning. Det nya kontraktet är skrivet på två år.

Han fick sitt första A-lagskontrakt med Umeå FC redan som 16-åring när han kom från moderklubben Umedalens IF. Nu blir det ytterligare två år i Umeå FC för Jens Stigedahl.
– Jag har trivts bra i alla år jag varit i Umeå FC och tycker jag har utvecklats mycket under min tid här så känns bra att kunna förlänga.
– Vi har en riktigt härlig grupp också, säger han.

Under sina två första år i klubben spelade han hela 33 matcher men under fjolåret blev det sparsamt med speltid och han blev utlånad till IFK Umeå (div 3) under hösten. Ett bra val enligt Jens.
– Jag fick mycket förtroende under hösten i IFK. Det gav mig självförtroende och mer spelarerfarenhet på seniornivå, vilket var bra.

Fjolåret till trots är han mycket nöjd över sin tid i Umeå FC hittills och menar att det har gjort honom till en bättre fotbollsspelare.
– Visst är det så. Jag har blivit mycket tuffare i spelstilen. När du tränar med bra spelare varje dag så utvecklas du givetvis. Sen fick jag spela väldigt mycket de två första åren vilket var en väldigt bra erfarenhet.

Nu ser han framemot 2016 och målsättningen är självklar.
– Jag ska kämpa för mer speltid och givetvis vill jag ta ännu mer steg som fotbollsspelare.