Efter alla spekulationer och rykten står det nu klart – Divsion 1 norras skyttekung Simon Mårtensson blir kvar i Umeå FC. Kontraktet sträcker sig över 2016.

Han har varit ett hett villebråd efter skytteligavinsten ifjol. Bland annat var Simon Mårtensson och provtränade med Superettan-laget GAIS i januari och andra lag i division 1 har ryckt i anfallaren. Sent på onsdagen blev det dock klart – Simon Mårtensson stannar i Umeå FC.
– Det har inte varit någon hemlighet att jag ville se om det fanns något intresse, annars hade jag inte åkt ner och provspelat med GAIS. Dom valde en annan väg och det enda konkreta som jag har fått på bordet har varit från andra division 1-klubbar och då är det Umeå FC som gäller.
– Jag går in i min åttonde säsong för klubben och givetvis är det så att Umeå FC ligger mig varmt om hjärtat.

Med sin 17 mål under 2015 vann han division 1 norras skytteliga och han startade samtliga matcher under året för Umeå FC. En bra säsong enligt skyttekungen.
– Jag hade en bra fjolårssäsong där jag fick vara skadefri och allting flöt på bra.
Nu har han bara 14 mål upp till Danny Person (71 mål) som innehar andraplatsen som Umeå FC:s bästa målgörare genom tiderna. Det är dock inget Simon fokuserar på.
– Nä, det skulle jag inte säga. Det är yttre faktorer som spelar in och det enda jag fokuserar på är att vara tillräckligt bra.

Nu har lagets varit samlat i ca en månad och Simon är nöjd över säsongsinledningen hittills.
– Jag har en väldigt bra känsla. Det är tuffare träningar i år vilket jag tycker är bra. Det är mycket bra fart på träningarna.
Vad har du fått för bild av Robert (Bergström)?
– Vi har som sagt haft väldigt bra träningar hittills. Nu har vi inte kommit in på det taktiska ännu pga förutsättningarna med Nolia och allt. Det är väldigt synd då vi alltid ligger efter alla andra lag som kan vara på stor plan. Men det går inte att göra nånting åt. Men utifrån förutsättningarna tycker jag träningsupplägget har varit väldigt bra.

Simon kliver, som sagt, in i sin åttonde säsong som UFC:are och han ser stor kapacitet i dagens trupp.
– Vi tog stora steg förra året och målsättningen måste vara att fortsätta ta steg framåt. Kan vi undvika de dippar som vi hade under fjolåret kan vi bli farliga, avslutar han.