Efter en längre tids planering står det nu klart. Umeå FC bygger och laddar upp i Norrköping med ett fyra dagar långt träningsläger. – Det blir fullspäckade dagar med träningar, match samt några teoripass. Målsättningen är att bli mer konkret i hur vi vill spela fotboll och att få börja forma något hållbart i flera avseenden, berättar tränare Robert Bergström.

Senast Umeå FC var på träningsläger var inför Superettan-året 2012. Då var destinationen Finland, nu väljer man guldstaden Norrköping. Tack vare externa finansiärer är denna resa möjlig.
– Vi är oerhört tacksam att vi kan genomföra den här resan. Det betyder väldigt mycket för laget att kunna göra ett avbrott mitt under Nolia-tiden och få möjlighet att träna och spela på stor plan i en annan miljö. Men även för mig som ny tränare att få lära känna alla bättre, säger Bergström.
På torsdag nästa vecka sätter man sig på planet ner till Stockholm för att sedan bila ner till Norrköping. Första träningspasset sker redan på torsdageftermiddag ute på klassiska Nya Parkens konstgräs.
Sammanlagt kommer man genomföra tre fotbollspass, ett på torsdagen och två på fredagen. På lördagen kommer man att spela en träningsmatch mot division 2-laget IF Sylvia som tränas av UFC:s fd ass. tränare Daniel Bäckström. Förutom fotboll kommer man även att ha lagaktiviteter, grupparbeten och teori.
– Jag vill få ut så mycket som möjligt av resan. Jag ser det som ett bra avstamp inför säsongen, avslutar Robert Bergström.