Fyra raka segrar under fredagen tog UFC Akademi vidare till lördagens spel i Ersbodacupen. Där tog det däremot stopp efter förlusten mot Mariehem. – Det är klart att det blir slitet att spela sju matcher på två dagar men jag är jättenöjd med våran insats, säger tränare Benjamin Kinnunen Nassiri.

UFC Akademi klev in i Ersbodacupen under fredagen där man ingick i samma grupp som Tegs SK och Ersboda SK. Alla lagen mötte varandra två gånger och efter fyra segrar av fyra möjliga spelades lördagsfinalen mot Young Boys. Men eftersom båda redan hade kvalificerat sig till lördagen så valde man att avgöra matchen på straffar direkt, en straffläggning som Akademin vann med 6-5. När dagen var över stod klockan på 23.30. 10 timmar senare var det dags för match igen. Det blev seger mot IFK Holmsund med 1-0, sen förlorade man mot Mariehem med 4-3 och avslutade cupäventyret med en seger mot Stöcke med 6-1. Som sagt blev det några intensiva matchdagar, men Benjamin var nöjd.
– Jag tycker att det var en jättebra helg. Vi vinner sex av sju matcher. Det är klart att det blir slitet att spela så mycket under en så kort period men jag tycker att vi spelar bra i alla matcher. Vår enda dipp kommer i inledningen i matchen mot Mariehem.
– Det här var första gången grabbarna ställdes mot seniorer men jag tycker att dom klarade det bra. Givetvis vet vi att det blir skillnad när vi går ut på fullstor plan men just att de får lära sig att använda fart och sin fotbollsskicklighet när man möter större motståndare är viktigt. Sammanfattningsvis så tar vi med oss en positiv känsla!