Umeå FC HöstÄlvan

UMEÅ FC HÖSTÄLVAN 2022

FÖR POJKAR OCH FLICKOR FÖDDA 2008

1 OKTOBER PÅ ÄLVDUNGEN/SÖRFORS IP

Umeå FC HöstÄlvan är en årligt återkommande fotbollscup för lag som kommande säsong går över till spelformen 11 mot 11. En rolig säsongsavslutning där många provar på fullplan för första gången. För arrangemanget står Umeå FC Akademi U17 och deras föräldragrupp.

Spelform

Spelformen är 11 mot 11 och speltid 2 x 25 min. Samtliga matcher spelas på Älvdungen/Sörfors IP två fotbollsplaner, en naturgräs och en konstgräs.

Turneringen spelas under en dag, lördag 1 oktober kl 08.00-18.00.

6 pojklag och 6 flicklag deltar i cupen. Dessa delas in i två grupper med 3 lag i vardera grupp i respektive klass. Alla möter alla i gruppen, vinst ger 3 poäng och oavgjort ger 1 poäng. Därefter möts gruppettorna i en finalmatch, grupptvåorna i en bronsmatch och grupptreorna i en placeringsmatch. Alla lag garanteras 3 matcher.

Vid samma poäng i gruppspel går vi efter ordningen målskillnad, flest gjorda mål, inbördes möte och slutligen lottning.

Vid oavgjort i placeringsmatcherna mellan 3:orna och 2:orna tillämpas straffar direkt, tre straffar per lag, fortfarande oavgjort en och en straff. 

Vid oavgjort i placeringsmatchen mellan 1:orna, förlängning 2*5 minuter, fortfarande oavgjort tre straffar per lag, fortfarande oavgjort en och en straff. 

Deltagande lag

De lag som deltar i cupen har under säsongen spelat 9 mot 9 och tar nästa säsong klivet upp till 11 mot 11. Cupen erbjuder möjligheten att testa på den större spelformen redan nu som en perfekt avslutning på säsongen och en smygstart på den kommande!

Underlag

Cupen spelas på två planer, Plan 1 och Plan 2. Underlaget på Plan 1 är konstgräs och underlaget på Plan 2 är naturgräs.

Omklädningsrum

Det finns fyra omklädningsrum att tillgå. Omklädningsrum 1 och 2 tillhör lag som spelar på konstgräset. Omklädningsrum 2 och 4 tillhör lag som spelar på naturgräset. Hemmalaget har alltid omklädningrum 1 eller 3 och bortalaget har alltid omklädningsrum 2 eller 4. Lagen får tillgång till omklädningrummen 50 minuter innan match. Lagen ska ta med sig alla tillbehörighet ut från omklädningsrummet när dom går till match. Schema för omklädningrum finns uppsatt i dess närhet.

Regler

Umeå FC HöstÄlvan spelas enligt FIFA:s regler i tillämpliga delar och Svenska Fotbollförbundets tävlingsbestämmelser för 11 mot 11. Ledare/föräldrar som uppträder olämpligt i samband med match, kan bli avvisade av domare, eller cupansvariga från spelplanen/matchen/cupen.

Domare

Alla matcher har huvuddomare och linjedomare. Matcherna döms av spelare från Umeå FC Akademi U17. Om domaren bedömer att ena laget skall byta matchtröja/bära väst på grund av likhet med andra lagets matchtröja, skall bortalaget byta.

Dispenser

Dispens ges för två överåriga på planen samtidigt inklusive målvakt. Fler överåriga får vara med i lagets trupp. Med överårig avses ett år äldre. Anmälan om dispens görs senast två veckor innan cupstart.

Fair Play

Alla som deltar, spelare, ledare och föräldrar följer fotbollens regler och respekterar domarens beslut. Cupens fokus är lärande – inte resultat. Stötta gärna ditt lag genom att heja, men håna aldrig motståndarna. Efter varje match tackar spelare och ledare motståndarna och domare gemensamt vid mittlinjen.

Försäkringar

Varje lag måste se till att samtliga deltagare är försäkrade både på och utanför planen. Umeå FC HöstÄlvan har ingen kollektiv försäkring som täcker skador, sjukdomar, stölder eller skadegörelse.

Mat & kiosk

Hamburgare, toast, fika, dryck, kaffe och godis kommer att finnas till försäljning på området. Betalning sker med Swish.

Anmälningsavgift

2000 kr per lag

Betalning

Bank-giro: 5056-4103
OCR: Lagnamn plus ålder (t.ex. IFK Umeå P08)

Anmälan är giltig först efter erlagd betalning.

Kontakt

E-post: cup@ufc.se
Telefon: 070 631 91 16

 

Umeå FC HöstÄlvan sponsras av: