Ytterbacken Federico Peña, 23, är klar för Umeå FC. Kontraktet är skrivet på ett år.

Federico Peña kommer ursprungligen från Trinidad & Tobago men innehar både kanadensiskt och portugisiskt pass. Han ansluter från den kanadensiska högstaligalaget Valour FC där han bland annat varit lagkamrat med den tidigare Umeå FC-spelare Andrew Jean-Baptiste.

Peña har tidigare tillhört de belgiska storklubbarna Gent och Standard Liège. Han har även en landskamp för Trinidad & Tobago på meritlistan.

Federico Peña landar i Umeå på fredag.

Kontraktet är skrivit på ett år.

Adam Chennoufi om Federico Peña:
– Federico är en spelskicklig, hårt arbetande och snabb spelare som passar bra in i vår profil för hur vi vill att en ytterback ska vara. Sedan Hugo (Bergström) skadade sitt lår har vi varit tunn på högerbackspositionen, och i backlinjen över lag, så det känns väldigt bra att Federico kommer hit.