Mattias Björkman, 23, blir ny huvudtränare i UFC Akademi U17.
– Det känns bra personligen, jag har under sista året verkat som assisterande och har saknat att ha ansvaret och driva ett lag. Jag ser dessutom fram emot den kommande säsongen och starta arbetet tillsammans med en ambitiös grupp spelare och ledare.

Den 23-årige göteborgssonen anslöt till Umeå FC:s organisation under sommaren 2020, då som assisterande tränare i UFC Akademi, en tjänst som han sedan även hade under fjolåret.

Nu blir han huvudansvarig i UFC Akademi U17, då för ett lag som kommer att spela i högsta nationella U17-nivån i Sverige.
– Vi är där UFC Akademi U17 ska vara. Det är en inspirerande och utvecklande utmaning för oss som lag som jag ser fram emot. Vi kommer möta lag från högsta nationella nivån i samma ålder vilket kommer kräva ett noggrant och hårt jobb från oss, men det ser jag enbart fram emot, säger han.

Vad blir dina största fokusområden inför kommande säsong.
– Att utveckla individerna och kollektivet i en helhet. Att som lag skapa en bra struktur för att kunna prestera under säsongen. Att utveckla varje spelare och att spelaren får möta bra motstånd, som de kan ta med sig i sin fortsatta utveckling som fotbollsspelare.

Adam Chennoufi om Mattias Björkman:
– Mattias är en ännu en ung, kunnig och ambitiös tränare som vi har i vår verksamhet och som är redo att ta sig an detta uppdrag. Det ska bli väldigt spännande att fälja på Mattias och U17-lagets utveckling under kommande säsong.