Ali Hussein är klar som ny huvudtränare i UFC Akademi. Han tar steget upp från UFC Akademi U17 och kontraktet gäller över två år.

Ali kom till Umeå FC:s organisation inför detta år från GUIF, då till UFC Akademi U17. Nu står det klart att han tar steget upp till UFC Akademi där han blir huvudtränare och ersätter Hamdija Comic.
– Det känns väldigt bra! Klubben har en tydlig målsättning med akademin och det ska bli riktigt roligt att få fortsätta utvecklas och utmanas tillsammans med spelarna, säger han och fortsätter:
– Dessutom känns det extra kul att få fortsätta bygga vidare på detta år, då majoriteten av årets U17-trupp kommer att följa med upp till Div 2-laget.

Du tillbringade denna säsong i U17-laget. Vad tycker du om er säsong?
– Det har varit en väldigt givande säsong med duktiga spelare och ledare.
Målsättningen och riktningen som vi gemensamt jobbade fram var tydlig och jag är nöjd med hur vi som lag lyckades att skapa en god miljö för individer att utvecklas i.
– Att också få avsluta säsongen genom att avancera till Pojkallsvenskan var definitivt ett roligt avslut på året.

Vad säger du överlag om ditt första år i Umeå FC:s organisation?
– Jag har fått ett bra intryck av föreningen. De personer som jobbar inom UFC har en genuin passion och engagemang för klubben som verkligen smittar av sig. Jag ser fram emot att få jobba ytterligare ett år med dem samt att få fortsätta resan med spelarna i akademin.

Adam Chennoufi om Ali Hussein:
– Ali har under året visat att han är redo för större uppgifter och det känns väldigt bra att ha säkrat upp honom på två år. Han är en väldigt uppskattad ledare med ett stort driv och stora ambitioner med en fin tränarframtid framför sig.
– Det går också helt i föreningens linje med att, likt våra unga spelare, ge våra unga tränare utmaningen på en högre nivå.

Samtidigt som vi gratulerar Ali Hussein till sitt nya uppdrag tackar vi Hamdija Comic för hans insatser i UFC Akademi och önskar honom lycka till i sina framtida uppdrag.