I Division 2:s näst sista omgång tog UFC Akademi ytterligare en fin skalp. Skellefteå FF besegrades med 1-0 efter Victor Kamfs straffmål.

Efter en tung 2-7-förlust förra helgen så var det ett revanschsuget UFC Akademi som åkte norrut för möte med seriefyran Skellefteå FF. Ett Skellefteå FF som var tvunget att vinna för att fortfarande ha chans till kvalplatsen inför sista omgången. Men så blev det inte. Med 20 minuter kvar avgjorde Victor Kamf matchen från elva meter.
– Adam (Sandström) dribblar deras back och fixar en solklar straff. Jag kände mig säker på straffen, bestämde mig för ena hörnet och slog den där, berättar Kamf och fortsätter:
– Det var en väldigt jämn match utan speciellt många klara målchanser för båda lagen. Skellefteå hade mest av bollen men vi försvarade riktigt bra och försökte utnyttja kontringsspelet.

Vårmötet lagen emellan slutade även det med seger för UFC Akademi (2-0) efter bland annat ett drömmål från just Victor Kamf.
Är det en drömmotståndare för er?
– Ja, vi har gjort två väldigt bra matcher mot dom i år. De rullar mycket boll och är inte lika raka i sitt anfallspel som vissa andra lag vilket jag tycker passade oss bra idag iallafall, menar Kamf.

Inför denna match hade man redan säkrat Division 2-kontraktet, nu står det även klart att man blir bäst placerade Umeå-laget.
– Vi har tagit enorma steg i år, det har varit en hel del upp och ner under säsongen men när vi är som bäst så är det inte många lag i den här serien som hänger med oss. Vi har följt våra principer hela säsongen och jag tycker Edvin (Erfanian) och Henrik (Andersson) gjort det väldigt bra som tränarduo, de vill alltid pusha oss och tror de kan vara en anledning till varför vi är Umeås bästa Div-2 lag i år, avslutar matchvinnaren.

Division 2 Norra Norrland, omgång 25
Skellefteå FF – Umeå FC 0-1 (0-0)
Målen: 0-1 (70) Victor Kamf (straff)
Varningar Skellefteå FF: Kenneth Mukisa, Jacob Stephenson Umeå FC: Adam Sandström, Jacob Ottosson