Umeå FC vann borta mot Vasalunds IF på söndagen och segern innebär att Umeå FC ligger kvar på en andra plats i tabellen.
— En ganska stabil insats av oss, säger en av målskyttarna Jens Stigedahl.

Umeå FC och Vasalunds IF möttes för andra gången denna säsong. Under våren vann Umeå FC med 2-1 hemma och under söndagen blev det ännu en seger för Umeå-laget som var det bättre laget matchen igenom.
Gästerna tog ledningen i den 12:e spelminuten när Jens Stigedahl petade in bollen på en retur. Umeå FC var nära att utöka till 0-2 men Isaac Boyes skott träffade ribban och den första halvleken slutade 0-1 till bortalaget.

I den andra halvleken fortsatte Umeå FC att ha kontroll på matchen och i den 61:a minuten utökade Isaac Boye bortalagets ledning till 0-2.
Vasalund lyckades dock reducera till 1-2 genom Karku Simeon Junior Jesus, men närmare än så kom de aldrig och Umeå FC vann välförtjänt med 1-2.
— En ganska stabil insatts av oss tycker jag. Vi skulle kunna vara lite smartare när vi leder med 0-2, nu har vi några jobbiga bolltapp som skulle kunnat straffat oss. Vi tar med oss att vi lyckades vinna ännu en fotbollsmatch och att det känns väldigt tryggt när vi spelar fotboll, säger Jens Stigedahl som gjorde sitt tredje mål för säsongen.
— Kroon (Samuel) nickar den i ribban/på målvakten efter ett fint inlägg av Nicklas (Raaholt) sen kom bollen till mig och jag kunde bara trycka in den i öppet mål.

Nu väntar IF Sylvia på hemmaplan den 11 augusti kl. 15.00.
— Det är ett väldigt spelskickligt lag med många unga duktiga spelare, avslutar Stigedahl.

Division 1 Norra, Omgång 17
Vasalunds IF – Umeå FC 1-2 (0-1)
Målen:
0-1 (12) Jens Stigedahl, 0-2 (61) Isaac Boye, 1-2 (79) Karku Simeon Junior Jesus.
Varningar Vasalund: Anthony Wambani, Mai Traore Umeå FC: Samuel Kroon, Andrew Jean-Baptiste.
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Nicklas Raaholt, Aurelien Norest, Andrew Jean-Baptiste, Jens Stigedahl
Anton Eriksson, Stefan Lindmark, Emmanuel Yeboah
Samuel Kroon (ut 90), Isaac Boye (ut 75), Deniz Yaldir (ut 87).
Ersättare: Rasmus Aspholm, Omar El Baad, Adel Ziarat (in 90), Jason Romero (in 75), Mikael Wikström (in 86), Yoel Embaye.