Umeå FC kommer från en förlust mot IFK Luleå i Svenska Cupen där laget
förlorade (i tisdags) med 7-6 efter straffar. I division 1 förlorade man senast mot Sollentuna FF med 3-2 och laget ligger kvar på andra plats i tabellen och har fyra poäng upp till serieledande Akropolis IF med två matcher kvar att spela innan sommaruppehållet.
Umeå FC gästar Sandvikens IF på lördagen och inför denna match tog vi ett snack med spelaren Nicklas Raaholt.

Vad säger du om matchen mot Sollentuna?
— Vi hade full kontroll på matchen innan de gör 1-1 och efter 1-1 blev matchen lite annorlunda. Jag tycker att vi förtjänade minst en poäng, de gör tre mål på typ tre chanser. Men sån är fotbollen.

Vad tycker du om dina insatser hittills?
— Jag är nöjd med att kroppen fungerar bra och att den blir bättre och bättre under säsongen. Jag har presterat på en bra nivå med mitt offensiva spel och samspelet med Kroon (Samuel) har fungerat mycket bra i flera matcher.

Det återstår två matcher innan uppehållet. Hur sammanfattar du vårsäsongen?
— Vi är ett topplag och det var målet inför denna säsong. Tio segrar på 14 matcher är helt okej men vi vet att vi kan göra bättre än så. Det är tufft att spela i division 1, man får ingenting gratis. Man måste kämpa hårt för tre nya poäng varje vecka. Vi har bevisat flera gånger att vi har en bra trupp med många skickliga spelare. Så vi ska fortsätta att ta en match i taget och spela vårt spel och förhoppningsvis kommer vi att orka hela vägen.

Nu väntar Sandviken. Hur ser du på motståndet och vad kommer bli viktigt för att ta tre poäng?
— Det är ett bra lag, så vi måste kämpa hårt för att vi ska åka tillbaka till Umeå med tre poäng i bagaget. Om vi har bra energi i vårt spel och spelar som vi har gjort under säsongen har vi goda möjligheter att få ett bra resultat på lördag.

Hur är känslan och stämningen i truppen inför lördagens match?
— Stämningen i truppen är bra, trots att det inte har gått som vi önskat oss i de två senaste matcherna. Men vi är revanschsugna och vi ser fram emot lördagens match.

Division 1 Norra, Omgång 15
Sandvikens IF – Umeå FC
Lördag den 29 juni kl. 16.00
Jernvallen