Umeå FC:s målkung Simon Mårtensson har vaknat till liv och det fick Team TG känna på i måndagens derby. Hans tidiga mål blev matchens enda.
– Såklart känns väldigt bra, säger Simon efter 1-0-segern mot Team TG.

Efter en trevande inledning så har skyttekungen vaknat till liv. För två helger sedan sänkte han serieledande Västerås och idag var det Team TG som var offret. Efter en fantastisk passning av Jens Stigedahl lobbade Mårtensson in 1-0 redan i den tredje matchminten, ett mål som blev matchen enda.
– En fin långboll från Stigedahl, perfekt i ytan bakom deras backlinje. En bra tajmad löpning. Deras målvakt kommer ut och det känns som att han tvekar lite. Så det var bara att lätta in den i mål.

Just det tidiga ledningsmålet gjorde att matchen blev lite speciell menar Mårtensson.
– Det blir lite speciellt när vi tar ledningen så pass tidigt. Utifrån vad man har tänkt innan. Det tar ett tag innan man anpassar sig till resultatet. Men jag tycker väl att vi lyckas hyfsat med vår press. Dom är duktiga på att överbelasta med mycket folk långt ner i banan, duktiga på att rulla boll där. Så vi faller lite väl mycket ibland och vi ska kunna hålla bollen under längre stunder än vi lyckas med. Det blir lite speciellt när vi tar ledningen så pass tidigt som sagt, säger han och avslutar:
– Men i det stora hela löser vi det ändå bra och vi vinner, det är det viktigaste.

Se målet här: