Nu är han här – Spelare 20! Sydkoreanen Yoon Soo-Yong hämtas in från allsvenska Djurgårdens IF och har skrivit på ett ett-årsavtal med Umeå FC.

Från början av februari till början av mars så genomfördes kampanjen ”Spelare 20” med målet att få in tillräckligt med kapital för att kunna värva in den tjugonde spelaren till årets a-lagstrupp. Det lyckades. När insamlingen avslutades landade beloppet på hela 50.797 kr och idag kan vi presentera ”Spelare 20”. Det är mittfältaren Yoon Soo-Yong.
– Det känns jättebra! Alla välkomnade mig på ett fantastiskt sätt, säger Yoon.

Den 21-årige sydkoreanen började sin karriär i Jang-Hoon High School för att, vid 17 års ålder, skriva på för Nike Academy. I mars 2015 skrev han ett tre-årskontrakt med Djurgårdens IF.
– Det är klart att det var tufft då jag inte fick så många chanser att spela men jag utvecklades på ett bra sätt då jag fick träna med väldigt bra spelare och tränare, berättar Yoon.

Ifjol blev han utlånad till Superettan-laget Assyriska FF. Men det blev aldrig någon match i Södertälje-klubben då han i inledningen av försäsongen bröt foten. Men nu är han fit for fight igen.
– Det är jag! Jag kan träna till 100% och jag kan spela till 100%. Jag är redo!

Han beskriver sig själv som en duktig passningsspelare som jobbar hårt och han är här för att ta Umeå FC till nästa nivå.
– Jag vill vara med och bidra till att laget blir bättre och förhoppningsvis kan vi slåss om platserna till Superettan, avslutar han.

Andrée Jeglertz om Yoon Soo-Yong:
– Först av allt vill jag tacka våra supportrar för ert bidrag till vår 20:de spelare! Fantastiskt kul att så många ville vara med och bidrag till vår framgång!
– Yoon är en balansspelare och besitter de egenskaper som krävs i den rollen. Lugn och trygg med boll i stressande situationer, spelbar hela tiden samt hög passningsprocent där han gör andra spelare bra med sina beslut på planen. Har har också erfarenhet från allsvensk tränings- och matchmiljö vilket gör att han vet vad som krävs på varje träning för att utvecklas som spelare och lag.

Yoon Soo-Yong kommer att spela med tröjnummer 20 samt ha kampanjloggan ”Spelare 20” på sin matchtröja.

För att se alla som bidragit till värvningen av Yoon Soo-Yong, kolla här!