Umeå FC besegrade Team TG i säsongens andra derby. Segersiffrorna skrevs till 3-0 efter mål av Alexis Bbakka och Victor Kamf (2).

17 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var en första halvlek som bara är att glömma så vi hoppar direkt till den andra.

Där tog det endast sju minuter innan Umeå FC satte ledningsmålet. Ibrahim Habib nickade in till Jonathan Lundbäck som förlängde bollen vidare till Alexis Bbakka som tryckte in 1-0 från nära håll, hans tredje poäng de senaste tre matcherna.

Direkt efter ledningsmålet fick Linus Marklund ett ypperligt läge att satta 2-0 men bollen gick utanför. Överlag så skapade hemmalaget ett dussin chanser för att avgöra den här tillställningen men det dröjde till minut 80 innan spiken i kistan skulle komma.

Ibrahim Habibs höjdboll friställde inbytte Victor Kamf som visade skicklighet och kyla när han stänkte in 2-0. Innan matchen var slut tryckte Kamf även in 3-0 och sitt andra för kvällen.

Det var Umeå FC:s andra raka seger och nu väntar serietvåan Vasalund borta på söndag.

Ettan Norra, omgång 21
Umeå FC – Team TG 3-0 (0-0)
Målen: 1-0 (52) Alexis Bbakka (Jonathan Lundbäck), 2-0 (80) Victor Kamf (Ibrahim Habib), 3-0 (84) Victor Kamf (Lukas Bergqvist)
Varningar Umeå FC: Gbenga Arokoyo
Publik: 836 på Umeå Energi Arena